INGREDIENCIE
- 300 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba
- 200 g hladkej múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
- 110 g zmäknutého masla
- 2 žĺtky+ 1 vajce na potretie
- 120 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukor
- 250 ml vlažného mlieka
- 30 g droždia
- štipka soli
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 2 lyžice rumu
- hrsť hrozienok
- hrsť mandlí
POSTUP
- Do misy nasypte múku, cukor a vanilkový cukor, premiešajte a do stredu urobte jamku.
- Do jamky nalejte mlieko a rozdrobte droždie. Nechajte asi 10 min odstáť, kým kvások nevzíde.
- K múke pridajte všetky zvyšné suroviny okrem mandlí a zamieste hladké pružné cesto. To vložte do čistej misy, prekryte čistou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, kým cesto nezdvojnásobí objem.
- Rúru zapnite na 150 ° C. Po vykysnutí vytvarujte z cesta mazanec, potrite ho rozšľahaným vajcom a posypte pokrájanými mandľami. Nechajte asi 10 minút nakysnúť. Pečte asi 60 minút dozlatista.