Hotelová akadémia v Holíči zabojuje o víťazný pohár na Kuchárskom päťboji na Danubius gastro 2015

26. januára 2015

Finálový súboj mladých kuchárov naživo na veľtrhu Danubius Gastro

 

 

 

Bratislavské výstavisko Incheba bude na prelome januára a februára vďaka 22. medzinárodnému veľtrhu gastronómie Danubius Gastro opäť patriť chutiam a vôňam z celého sveta. Okrem ostrieľaných profesionálov tu priestor na prezentáciu svojich zručností už po tretí raz dostanú aj mladí budúci kuchári a čašníci. Ako by ste si poradili so súťažným čistením, šúpaním a krájaním zemiakov, póru či cibule, filetovaním čerstvého pstruha a tranžírovaním chladeného kurčaťa vy?

 

 

V piatich disciplínach, ktoré nesmú byť cudzie žiadnemu kuchárovi, si tí najlepší juniorskí gastronómovia z celého Slovenska zmerajú svoje sily už po tretí raz v rámci súťaže METRO Kuchársky päťboj. O víťazný pohár zabojuje šestica odborných škôl, ktoré sa do finále prebojovali v minuloročných jesenných regionálnych kolách: SOŠ Jána Bocatia z Košíc, Hotelová akadémia Žilina, SOŠ obchodu a služieb Topoľčany, SOŠ hotelových služieb a obchodu vo Zvolene, SOŠ obchodu a služieb Žiar nad Hronom a Hotelová akadémia v Holíči.

 

III. ročník súťaže preverí okrem individuálnych zručností budúcich šéfkuchárov aj šikovnosť šiestich zapojených kolektívov, ktoré sa v dňoch 29.1.-1.2. 2015 popasujú s úlohou pripraviť zo zadaných surovín dvojchodové menu na tému Jedlá slovenskej a českej kuchyne, správne ho prezentovať a podávať hosťom z radov návštevníkov. Minuloročnú tému Jedlá slovenskej kuchyne najlepšie zvládli budúci kuchári zo Zvolena.

 

Individuálne výkony študentov, ale aj tímovú prácu v kategóriách Top gastro tím a Top tím servisu bude hodnotiť odborná porota zložená z ostrieľaných šéfkuchárov: Michala Konráda zo známej reštaurácie FOU ZOO v Bratislave, Petra Ďurča z TOP Restaurant v Žiline a Vojta Artza, šéfkuchára METRO. Tí divákov v nedeľu 1.2. 2015 potešia aj záverečnou Live kuchárskou show. Necháte sa zlákať?

 

Dominika Mózová

Zdieľať tento článok